Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Străbătând secolele

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Saga dinastiei de Habsburg
-10
Saga dinastiei de Habsburg
Editura: Trei
Data aparitiei: 2015
Numar de pagini: 416
Autor(i): Jean des Cars
Editura: Trei
Colectia: Istorie regala
Disponibilitate: In stoc

"Daca exista o dinastie care sa întrupeze Europa, aceea este Casa de Habsburg", scrie Jean des Cars în debutul acestei cavalcade pasionante prin istoria zbuciumata a Europei.

Destinul prodigios al Habsburgilor începe, în cheie minora, în secolul al XI-lea, într-o fortareata situata în cantonul elvetian Aargau, prinde aripi în 1273, odata ...
Pret: 49,00 lei
Pret: 44,10 lei
buc.
CARTI » Istorie » Saga dinastiei de Habsburg

Saga dinastiei de Habsburg

"Daca exista o dinastie care sa întrupeze Europa, aceea este Casa de Habsburg", scrie Jean des Cars în debutul acestei cavalcade pasionante prin istoria zbuciumata a Europei.

Destinul prodigios al Habsburgilor începe, în cheie minora, în secolul al XI-lea, într-o fortareata situata în cantonul elvetian Aargau, prinde aripi în 1273, odata cu alegerea, cu totul neasteptata, a contelui Rudolf de Habsburg ca împarat al Sfântului Imperiu German, si îsi încheie epopeea monarhica la Schönbrunn, pe 11 noiembrie 1918, când Carol al IV-lea semneaza actul de renuntare la coroana imperiala a Austriei.

Vreme de sapte secole, Habsburgii au dominat o mare parte a Europei, a Orientului Apropiat si a Americii de Sud. Cuceritorul Carol Quintul, reformatoarea Maria Tereza, Franz Joseph si legendara sa sotie Sisi, Zita, suverana datoriei, sunt doar câteva dintre figurile emblematice ale acestei familii exceptionale, care a marcat istoria. Neîndoielnic, disparitia lor semnaleaza prabusirea unei lumi, dar numele lor ramâne vesnic sinonim cu înflorirea artelor, grandoarea politica si identitatea europeana.

Pentru alcatuirea acestui volum incitant, în care faptul istoric documentat se întâlneste fericit cu excursul jurnalistic profesionist si bine calibrat, dar si cu o anecdotica încântatoare, Jean des Cars, talentat raconteur si recunoscut cronicar al marilor monarhii europene, a consultat arhive, a vizitat toate locurile-reper ale dinastiei, a realizat interviuri si a cules marturiile inedite ale împaratesei Zita si ale arhiducelui Otto de Habsburg.

„Istoria este plina de maiestati individuale, însa Habsburgii întruchipeaza maiestatea dinastica. [...] A ajunge sa nu mai constitui doar o familie, sa nu mai reprezinti doar o tara, ci un agregat de natiuni, a stapâni jumatate din Europa si o mare parte din America, a purta o coroana mai grea chiar decât coroana Imperiului Britanic, dar a te plimba, în acelasi timp, prin Prater, cu o umbrela sub brat, iata un spectacol pe care omenirea nu-l va mai vedea vreodata." -- Paul Morand

„În 1919, prabusirea imperiilor si, apoi, o redivizare geografica arbitrara elimina de la conducere familii vechi si puternice, cum ar fi Romanovii, Hohenzollernii si Habsburgii. Dupa veacuri de prestigiu si influenta, vechile case domnitoare sunt sterse de pe harta, asasinate sau surghiunite. Dar, în timp ce familiile imperiale din Rusia si din Germania au fost nevoite, ulterior, sa se multumeasca, dupa caz, cu nostalgii discrete, compromisuri regretabile sau reabilitari tardive, Habsburgii au luptat împotriva anihilarii progresive la care erau supusi, ripostând chiar fata de ostracizarea care le era impusa. Nu fara eforturi sau adversitati umilitoare, ei au reusit sa traiasca, sa-s i refaca imaginea, sa existe din nou, sa impuna respect fata de numele lor înainte de anii ’40 s i sa redobândeasca un loc atât în memoria vechii Europe, cât si în noua constructie europeana, ceea ce este un lucru exceptional."

-- Jean des Cars

Nascut la Paris în 1943, Jean des Cars (pe numele întreg, Jean Marie de Pérusse des Cars) este un scriitor si jurnalist francez, colaborator la Paris Match, Figaro Magazine si Jours de France. Istoric reputat si autor prolific, el si-a creat un nume ca pasionat cronicar al marilor case dinastice europene si al destinelor celor mai ilustri reprezentanti ai acestora.

Printre lucrarile sale cele mai cunoscute, multe dintre ele traduse în numeroase limbi, se numara Saga dinastiei de Habsburg, Saga dinastiei de Windsor, Saga dinastiei Romanov, Saga reginelor, Saga favoritelor, precum si biografiile dedicate unor personalitati istorice celebre, precum Ludovic al II-lea al Bavariei, împarateasa Elisabeta a Austriei, printul mostenitor Rudolf al Austriei, împarateasa Eugenia a Frantei si multe altele.

Cea mai recenta carte a sa este Le Sceptre et le sang: rois et reines dans la tourmente des deux guerres mondiales.
Carti scrise de acelasi autor:
Jean Des Cars - Saga dinastiei Romanov
Jean des Cars - Saga dinastiei de Habsburg
Jean Des Cars - Povestea Vienei
Jean des Cars - Sceptrul si sangele. Regi si regine in tumultul celor doua Razboaie Mondiale (apare in curand - solicita acest produs)
Jean des Cars - Saga favoritelor (apare in curand - solicita acest produs)
Jean Des Cars - Charles, Camilla și Diana. Dragoste și tragedie în Casa de Windsor
Jean des Cars - Saga dinastiei de Windsor (apare in curand - solicita acest produs)
Jean des Cars - Ludovic al II-lea al Bavariei sau Regele nebun (apare in curand - solicita acest produs)
Jean des Cars - Cupluri tragice ale istoriei
Jean des Cars - Franz Joseph si Sisi. Datoria si rebeliunea
Jean des Cars - Regina Elisabeta a II-a (apare in curand - solicita acest produs)
Jean des Cars - Rudolf de Habsburg si secretele de la Mayerling (apare in curand - solicita acest produs)
Jean Des Cars - Sissi. Imparateasa Austriei (apare in curand - solicita acest produs)
Jean Des Cars - Grace de Monaco (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Saga dinastiei de Habsburg" ?

Cine a cumparat Saga dinastiei de Habsburg, a mai cumparat si:
Cartea de Aur a Centenarului Marii Uniri
Bogdan Bucur
Monarhia Habsburgica. Volumul IV. Problema confesionala
Academiei de Științe a Austriei, Academia Română, Centrul de Studii Transilvane
Istoria Romanilor Volumul 3. Ctitorii
Nicolae Iorga
Adevarul lumilor stinse
Traian Ungureanu, Emanuel Tanjala
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE