Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Arta de a trai bine
Arta de a trai bine
Editura: Baroque Books
Data aparitiei: 2016
Numar de pagini: 288
Autor(i): Rolf Dobelli
Editura: Baroque Books

Va aflati intr-un avion care zboara de la Frankfurt la New York. Cat de des credeti ca aparatul este pe culoarul sau? 90% din timp? 80% din timp? 70% din timp?

Raspunsul corect este: niciodata.

Daca stati la fereastra si lasati privirea sa alunece peste marginea aripii, puteti observa agitatia ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Arta de a trai bine

Arta de a trai bine

Va aflati intr-un avion care zboara de la Frankfurt la New York. Cat de des credeti ca aparatul este pe culoarul sau? 90% din timp? 80% din timp? 70% din timp?

Raspunsul corect este: niciodata.

Daca stati la fereastra si lasati privirea sa alunece peste marginea aripii, puteti observa agitatia flapsurilor - rolul lor este sa corecteze permanent directia de zbor.

Pilotul automat calculeaza de o mie de ori pe secunda devierea de la starea reala la cea proiectata si trimite ordinele de corectare la ampenaj...

Asa cum functioneaza un avion sau un automobil, tot astfel se intampla si cu viata, care este supusa unor permanente turbulente, ne luptam cu toti curentii laterali si cu toate capriciile neprevazute ale vremii. Dar suntem programati sa actionam doar ca niste naivi piloti de vreme buna: supraapreciem rolul setup-ului si subapreciem sistematic rolul corectarii.

Cunoaste-ti limitele competentei si opreste-te sa te apuci de ceva nou, din plictiseala!

Care e rolul destinului? Care e rolul banilor? Fiecare generatie isi pune aceste intrebari, dar raspunsurile raman o dezamagire.

De ce? Pentru ca intotdeauna cautam un principiu unic, o doctrina unica, o singura regula. Insa acest gral al caii unice si simple nu exista. In ultima vreme s-a petrecut o revolutie muta in domeniile gandirii.

In stiinta, politica, filozofie, medicina, arta si psihologie, ganditorii au ajuns sa priceapa ca lumea este mult prea complicata pentru a o rezuma intr-o idee mare sau intr-un manunchi de principii.

Avem nevoie de o trusa de modele mintale pentru a intelege ce se intampla si... voila! 52 de instrumente intelectuale pentru o viata mai buna.

Din cuprins:

Managementul asteptarii - Pantofii celorlalti - Cercul demnitatii - Antiproductivitatea - Iluzia autocercetarii - Capcana autenticitatii - Un "nu" de doar cinci secunde - Cercul competentei - Fuck-you-money - Secretul stabilitatii - Tirania chemarii - Temnita bunului renume - Gandirea Black-Box - Iluzia "sfarsitului povestii" - Micul sens al vietii - Cele doua euri - De preferat o viata buna unei morti frumoase - Valtoarea autocompatimirii - Hedonism si eudemonism - Cartea grijilor - Citadela mentala - Invidia - Preventia - Capcana atentiei - Capcana dogmei - Ciudatenia, prietena omului - Problema secretarelor - Lauda modestiei
Carti scrise de acelasi autor:
Rolf Dobelli - Arta de a trai fara stiri (apare in curand - solicita acest produs)
Rolf Dobelli - Arta de a trai bine (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Arta de a trai bine" ?

Cine a cumparat Arta de a trai bine, a mai cumparat si:
Arta de a cere
Amanda Palmer
Gandirea magica
Constantin Balaceanu Stolnici
Cresterea animalelor de blana si de companie
Ioan Bud, Vlad Viorel Vladau, Reka Stefan
Cu glasul timpului. Amintiri
Ion Valjan
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE