?Sint extrem de recunoscatoare pentru doua lucruri: ca m-am nascut in Coreea de Nord si ca am scapat din Coreea de Nord.? (Yeonmi Park)
Yeonmi Park a crescut crezind ca e normal sa vada cadavre in drum spre scoala si sa fie atit de flaminda, incit sa manince plante salbatice. A ... citeste mai departe
Paul Johnson isi evoca nostalgic copilaria petrecuta in regiunea Potteries (West Midlands, Anglia), in perioada premergatoare celui de-al Doilea Razboi Mondial.
Peisajul acum disparut - turnurile de extractie ale minelor de carbuni si fabricile de ceramic - are o ?frumusete stranie, romantica?, iar viata de familie este idilica si libera. O ... citeste mai departe
Arestat pentru prima oara in 1949, anchetat si eliberat curand, arestat din nou in 1952 si condamnat la douazeci de ani de munca silnica pentru ?uneltire impotriva statului?, Ion Ioanid a trecut prin aproape toate inchisorile comuniste din Romania, cunoscand, odata cu teribila pedeapsa a privatiunii de libertate, toate ororile ... citeste mai departe
?Intr-o vreme cand ignoranta si barbaria turcilor ajunsesera la culme, fanariotii, ca agenti, ca dragomani sau hospodari, indeplineau functia cea mai delicata si cea mai primejdioasa ce a existat vreodata, deoarece gratie inteligentei lor ei tineau in mana firele politicii unei puteri care nu putea decat pierde la fiecare conflict ... citeste mai departe
?Cine mi-a ucis fiul? este jurnalul unui tata a carui viata se schimba pentru totdeauna odata cu uciderea fiului sau la mineriada din 25 septembrie 1991.
De atunci si p?na ?n zilele noastre, anii familiei Frumusanu s-au scurs ?ntre drumul la cimitir si o carare sinuoasa, ametitoare, chinuitoare, prin labirintul tribunalelor.
Stiam din copilarie despre existenta unui grup anticomunist ?n orasul natal, dar nu am banuit niciodata ca, ?n paralel cu organizatiile UTM, au activat ?n tara peste treizeci de grupari considerate de Securitate subversive.
Atunci, nu m-am g?ndit ca le voi descoperi si ca voi scrie despre acesti tineri curajosi, care ... citeste mai departe
Alexandru Paleologul spune: ...o carte se scrie pentru placerea ta sau a altcuiva. Nu am de unde sa stiu daca lucrurile pe care le-am spus vor face placere si altcuiva, stiu insa ca noi am facut treaba asta din placere, chiar daca nu duce la nimic.