Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Revolta Roboților David Icke

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
CĂRȚILE ANLUI 2024
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
SUPERCĂRȚI
ÎN CURS DE APARIȚIE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Psihologia poporului roman
-10
Psihologia poporului roman
Editura: Polirom
Data aparitiei: 2015
Numar de pagini: 400
Autor(i): Daniel David
Editura: Polirom

Psihologia poporului roman, o carte scrisa de Daniel David

O carte care sintetizeaza cea mai ampla cercetare de psihologia poporului roman din ultimul veac si ofera un profil psihologic al romanilor ce contrazice nu de putine ori bine-cunoscutele clisee care circula despre acesta.

?Modelul cultural ideal al romanilor, ?cum vrem sa fim?, ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Psihologia poporului roman

Psihologia poporului roman

Psihologia poporului roman, o carte scrisa de Daniel David

O carte care sintetizeaza cea mai ampla cercetare de psihologia poporului roman din ultimul veac si ofera un profil psihologic al romanilor ce contrazice nu de putine ori bine-cunoscutele clisee care circula despre acesta.

?Modelul cultural ideal al romanilor, ?cum vrem sa fim?, este identificabil in proiectia noastra psihologica, ?cum credem ca sintem?. Vestea buna este ca, desi romanii se cred asa cum nu sint, totusi se cred asa cum ar putea sa fie! Asadar, as spune ca proiectia noastra nu reprezinta o iluzie pozitiva, ci un optimism realist. De aceea, in cazul romanilor exista sanse foarte mari de dezvoltare si evolutie in directia unui model psihocultural ideal, sanse care pot creste prin actiuni psihoculturale intelepte si hotarite. Cetatenii romani din diverse zone ale tarii au un fundament psihocultural comun mai important decit elementele ce ii diferentiaza, fundament pe care putem construi un viitor comun, in care aceste elemente diferentiatoare sa-si gaseasca insa locul si sa contribuie la o unitate in diversitate.

Utilizarea rezultatelor monografiei in logica unui patriotism modern trebuie sa duca la promovarea si utilizarea punctelor tari si la recunoasterea si corectarea constructiva a punctelor mai putin tari, evitindu-se astfel atit extremele patriotarde, cit si cele defaimatoare, la fel de necredibile si cu aceleasi consecinte negative asupra respectului si a statutului international al romanilor si asupra progresului lor.

Daca ar fi sa rezum esenta monografiei, as mentiona ca virtuti ale romanilor potentialul intelectual (de inteligenta si creativitate) si competitivitatea, iar ca atribute psihologice de imbunatatit increderea scazuta in oameni, care duce la o lipsa de cooperare pentru actiuni colective in beneficiul comun, si tendinta de distorsionare a realitatii prin exagerarea atit a pozitivului (prin emotionalitatea ridicata), cit si a negativului (prin scepticism sau cinism). Daca am redobindi increderea in oameni si am reduce exagerarile in evaluarile pe care le facem, atunci am realiza actiuni colective in beneficiul tuturor, in cadrul carora ne-am putea valorifica la maximum potentialul foarte bun pe care il avem ca popor.?

(Daniel David)

?Astfel de cercetari despre caracterul national si relatia acestuia cu atribute psihologice de baza sint fundamentale pentru psihologia interculturala moderna.? (Dr. Antonio Terracciano, Florida State University, autor al articolului ?National Character Does Not Reflect Mean Personality Trait Levels in 49 Cultures?, Science, 2005)
Carti scrise de acelasi autor:
Daniel David - Psihologia poporului roman (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Psihologia poporului roman" ?

Cine a cumparat Psihologia poporului roman, a mai cumparat si:
Mata-Hari. Misterele dansatoarei spion
Enrique Gomez Carillo
Un secret bine pastrat
Jeffrey Archer
Fata din gheata
Robert Bryndza
Actualitati in diabetul gestational
Carmen Dobjanschi
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE