Ni se intampla tuturor sa mascam furia, mania. La unii oameni, ascunderea agresivitatii devine obisnuinta.
Astfel se naste agresivitatea pasiva, care nu inseamna suprimarea agresivitatii, ci doar manifestarea ei pe cai ocolite.
Adevarata lovitura sub centura, agresivitatea pasiva poate crea probleme serioase oricui are de-a face cu ea. Autorii propun strategii ... citeste mai departe
"Nu exista cale mai buna de a ajuta pe cineva decat aceea de a-l determina sa se cunoasca pe sine.
Nu exista cale mai buna de a ajuta pe cineva sa se cunoasca pe sine decat aceea de a-l determina sa fie constient de puterile cu care este inzestrat. si nimic ... citeste mai departe
Contacte cu enigmatica lume de dincolo - Giovanni Sciuto
Aceasta carte nu va cere sa mergeti acasa si sa ramaneti in fata unei mese pana incepe sa se invarteasca singura. Dar aduce marturii insolite despre fenomene care sunt in legatura cu lumea de dincolo.
Cu Baltagul, Mihail Sadoveanu se aseaza mai putin in inima literaturii romanesti, unde l-au asezat cele peste 50 de volume, ca tot atitea aspecte ale lumii careia el, povestitorul, i-a dat viata, cat in inima propriei sale literaturi.
Hanu Ancutei este capodopera idilicului jovial si a subtilitatii barbare.
Formal, scrierea este un fel de Il Decamerone (Giovanni Bocaccio); o carte de o suta de nuvele. Scrisa intre (1349-1351) in care cativa obisnuiti ai unui han spun anecdote, in sine foarte indiferente.
Esentiala este insa starea de feicire materiala infaptuita de ... citeste mai departe
Poemele lui Rabindranath Tagore, marele poet si filosof indian, nu sunt numai poezie. Ele sunt si cugetare filosofica si, mai ales, poezie mistica. Aproape totdeauna, poemele lui sunt exprimarea estetica a unor cugetari de o densitate si o concizie filosofica.
Artist si filosof hindus, Tagore a fost ?nsa profund ?nr?urit ... citeste mai departe
Cartea a fost publicata pentru prima data ?n 1647 si iata ca ?n 2016 a fost publicata pentru prima oara ?n limba rom?na.
PRIMA CARTE cuprinde modul de utilizare al efemeridelor, ?ntocmirea unei harti a Cerului, natura celor douasprezece Semne ale Zodiacului si a Planetelor cu cea mai simpla Introducere ?n ... citeste mai departe
Cartea a fost publicata pentru prima data ?n 1647 si iata ca ?n 2016 a fost publicata pentru prima oara ?n limba rom?na.
PRIMA CARTE cuprinde modul de utilizare al efemeridelor, ?ntocmirea unei harti a Cerului, natura celor douasprezece Semne ale Zodiacului si a Planetelor cu cea mai simpla Introducere ?n ... citeste mai departe
Prefer oamenilor cartile: sunt deja scrise, le deschizi, le ?nchizi dupa voie. O fiinta omeneasca nu stii niciodata de unde s-o apuci, nu poti s-o r?nduiesti sau s-o deplasezi dupa cum ti-e cheful.
-- Pascal Bruckner
?n marea-i bunatate si, ?ndeosebi, cu marea-i clarviziune, Presedintele unui stat situat ?undeva ?ntre Elvetia, Franta, ... citeste mai departe
De la clubul al carui proprietar este Hugo Chandless pleaca acasa. Dar nu mai ajunge acasa, caci moartea se afla pe bancheta din spate si poarta numele unei substante chimice.
Pe nisipuri miscatoare umbla politicieni si mafioti, ca oriunde.
Un apel telefonic anunta o crima. ?ncep investigatiile, dar investigatorul este ?nlocuit dupa ... citeste mai departe
Sunt si aspecte luminoase si multe umbre ?n stilul si metoda ?bismarckiana? de abordare a celor doua domenii mentionate: politica interna si politica externa a statului. Oricum, ele ne arata ce ?nseamna posibilitatile politicii, dar si care sunt limitele sale.
?n fond, ?realpolitik? este o inventie a lui Bismarck: capacitatea de ... citeste mai departe